Hur påverkar väderförhållanden dina lågprofildäck?

Hur påverkar väderförhållanden dina lågprofildäck?

När man kör med lågprofildäck är det viktigt att vara medveten om hur väderförhållandena påverkar däckens prestanda och säkerhet. Lågprofildäck har mindre gummi och mindre luftfickor än vanliga däck, vilket gör att de är mer känsliga för väderpåverkan.

Regn och våta vägar

Regn och våta vägar kan skapa halka och minskad friktion för däcken, vilket kan leda till sämre bromsförmåga och sämre grepp i kurvorna. Det är extra viktigt att kontrollera däcktrycket när det är vått ute, eftersom lågprofildäck har mindre utrymme för att kompensera för felaktigt däcktryck.

Snö och is

Lågprofildäck är inte anpassade för snö och is, och kan lätt tappa greppet på dessa ytor. De har mindre mönsterdjup och mindre gummi på sidorna, vilket gör dem mindre kapabla att hantera snöiga eller isiga förhållanden. Om du bor i ett område med mycket snö och is, överväg att byta till vinterdäck för säkrare körning.

Heta vägar

Heta vägar kan också påverka däckens prestanda. Lågprofildäck har mindre gummi och mindre luftfickor, vilket gör att de kan bli varma och mjuka vid höga temperaturer. Detta kan leda till ökad slitage och sämre grepp på vägen. Se till att däcken är väl uppfyllda och undvik att köra med höga hastigheter på varma dagar.

Skriv en kommentar

Lågprofildäck

Lågprofildäck

Lågprofildäck har en lägre profil än vanliga däck. Det vill säga att själva ”höjden” på däcket är lägre (jämfört med hela hjulets storlek) än vanliga däck. Detta kan ge upphov till lite stötigare vägh…

Visa hela inlägget